آشنایی با تجهیزات فروشگاهی

راهنمای خرید پالت پلاستیکی و بررسی مزایا و معایب آن

مزایای پالت پلاستیکی چیست؟
5/5 - (1 امتیاز)

پالت‌ پلاستیکی، همانطور که از نامشان پیداست، ساختاری از جنس پلاستیک دارند. این پالت‌ها برای حمل‌ونقل کالا و منظم کردن و دسته‌بندی محصولات در انبار به کار می‌روند. در این مقاله قصد داریم شما را با مزایا و معایب این نوع از پالت‌ها آشنا کنیم. همچنین اگر قصد خرید انواع پالت پلاستیکی را دارید، می‌توانید از این راهنمای کامل و جامع استفاده کرده و متناسب با نیازتان، بهترین گزینه را خریداری کنید.

پالت پلاستیکی چیست و چه کاربردی در صنایع امروزی دارد؟

پالت به وسیله‌ای گفته می‌شود که برای انبارکردن اشیاء یا انتقال کالاها توسط جک دستی یا لیفتراک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول معمولا به شکل مستطیل یا مربع است و به عنوان یک پایه یا سطح تخت، برای بارگیری و حمل کالاها به کار می‌رود. این پالت‌ در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به کاربرد این محصول در برخی صنایع اشاره می‌کنیم:

  • انبارداری: در گذشته برای انبارکردن محصولات از پالت‌های چوبی و فلزی استفاده می‌شد. پالت‌های چوبی و فلزی به راحتی دچار پوسیدگی و یا زنگ‌زدگی می‌شدند و همین امر موجب جمع‌شدن حشرات و در نتیجه فساد محصول می‌شد. امروزه جایگزین‌شدن پالت‌های پلاستیکی میزان آسیب به محصول را به حداقل رسانده است.
  • صنعت غذایی: پالت‌‌های پلاستیکی برای نگهداری مواد غذایی گزینهٔ مناسبی هستند. در نتیجه در صنایع غذایی از این محصول استفاده می‌شود.
  • سردخانه: برای نگهداری محصولات مختلف در سردخانه‌ها از این پالت استفاده می‌شود زیرا علاوه بر بهداشتی‌ و به صرفه‌بودن، سبک‌وزن و مقاوم نیز هستند.
  • مرغ‌داری: پالت پلاستیکی به کالا آسیبی وارد نمی‌کند؛ در نتیجه برای نگهداری مرغ و موجودات زنده نیز مناسب است. علاوه بر این به دلیل امکان شستشو و ضدعفونی‌کردن این پالت‌ها، از ورود آلودگی به مرغ‌داری نیز جلوگیری می‌شود.
  • داروسازی: پالت‌های پلاستیکی به دلیل کم‌هزینه‌بودن و امکان ضدعفونی‌کردن برای استفاده در صنعت داروسازی مناسب هستند. گفتنی است که این پالت‌ها از نظر شیمیایی نیز غیرفعال‌اند.
  • صنعت الکترونیک: این پالت‌ها به دلیل خاصیت نارسانابودن، برای حمل و نگهداری وسایل الکترونیک مناسب هستند.

برای خرید پالت پلاستیکی و دریافت مشاوره، اینجا کلیک کرده و فرم زیر را پر کنید؛ یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

شماره تماس مستقیم با ما : ۰۲۶۳۷۳۱۰۸۲۵

مقایسهٔ پالت پلاستیکی و پالت چوبی

در گذشته اکثر پالت‌ها از چوب یا فلز ساخته می‌شدند اما امروزه پالت‌های پلاستیکی با ویژگی‌های خاص خود جایگزین آن‌ها شده‌اند. پالت‌های چوبی ظاهری زیبا و طبیعی دارند و در صورت خرابی امکان تعمیر مجدد آن‌ها فراهم است. این پالت‌ها کم‌هزینه‌تر هستند و در مقایسه با پالت‌های پلاستیکی وزن بیشتری را متحمل می‌شوند. در عوض معایب مهمی نیز دارند. از جمله اینکه چوب به عوامل محیطی حساس است و در نتیجه رطوبت یا حرارت می‌تواند موجب تغییر شکل آن شود. همچنین میخ‌ها یا اتصالات به کار رفته در ساختار پالت‌های چوبی می‌تواند موجب آسیب‌رساندن به کالا شود.‎

انواع پالت پلاستیکی

در مقابل، پالت‌های پلاستیکی دارای دوام بیشتری بوده و در برابر رطوبت مقاوم هستند. این پالت‌ها استرلیزه بوده و قابلیت شستشو و ضدعفونی کردن دارند. همچنین این پالت‌ها در مقایسه با پالت‌های چوبی وزن سبک‌تری دارند. اما می‌توان گفت که معمولا به سختی تعمیر می‌شوند، گران‌تر هستند و از لحاظ مقاومت، دارای استحکام کمتری هستند.

مزایای استفاده از پالت پلاستیکی

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، پالت‌های پلاستیکی در مقابل نمونه‌های قدیمی پالت دارای مزایایی هستند که این امر موجب جایگزینی آن‌ها با پالت‌های قدیمی (چوبی و فلزی) شده است. در ادامه برخی از مزایای این پالت‌ها را بررسی می‌کنیم:

سبک‌وزنی و مقاومت

پالت‌های پلاستیکی در مقایسه با پالت‌های چوبی وزن کمتری دارند. اما در عین حال مقاومت بالایی داشته و می‌توانند وزن‌های بالا را تا حدودی تحمل کنند. به علاوه این پالت‌ها در برابر ضربه نیز مقاومت بالایی دارند.

پاکیزگی و بهداشت

پالت‌های پلاستیکی کاملا استرلیزه بوده و قابلیت شستشو و ضدعفونی کردن دارند. این پالت‌ها معمولا عاری از حشرات، باکتری‌ها و قارچ‌ها هستند. به همین دلیل در صنایعی چون صنعت غذا و دارو کاربرد ویژه‌ای دارند.

قابلیت بازیافت

اگر پالت‌های پلاستیکی آسیب ببینند، می‌توانند مجدداً بازیافت و استفاده شوند. این امر منجر به کاهش مصرف منابع طبیعی و کاهش زباله‌های جامد می‌شود.

مقاومت دربرابر شرایط محیطی

پالت‌های پلاستیکی در برابر رطوبت، اسیدها، باکتری‌ها، حرارت و مواد سمی و شیمیایی مقاوم هستند و این ویژگی موجب افزایش عمر مفید آن‌ها خواهد شد.

طراحی پیشرفته

طراحی‌ متنوع و پیشرفتهٔ پالت‌های پلاستیکی موجب افزایش میزان مصرف آن شده و نیازهای خاص صنایع مختلف را پوشش می‌دهد.

پالت پلاستیکی چیست؟

معایب انواع پالت پلاستیکی

پالت‌های پلاستیکی در کنار مزایایی که دارند، دارای معایبی هم هستند. برخی از این معایب عبارتند از:

  • قیمت نسبتا بالا: پالت‌های پلاستیکی در مقایسه با پالت‌های چوبی گرانترند. این امر می‌تواند برای کسب‌وکارهای با بودجهٔ پایین یک معضل بزرگ محسوب شود.
  • آسیب‌پذیری در برابر خط‌وخش: این پالت‌ها بعضاً نسبت به ضربه و خراش حساس هستند. این امر می‌تواند به دوام و عمر مفید پالت‌ها ضربه بزند.
  • افزایش آلایندگی زیست‌محیطی: پالت‌های پلاستیکی هنگام دورانداختن یا سوختن می‌توانند منجر به تولید گازهای گلخانه‌ای و آلاینده‌های زیست‌محیطی شوند و در نتیجه به محیط زیست آسیب برسانند.
  • عدم امکان تعمیر: پالت‌های پلاستیکی برخلاف پالت‌های چوبی در صورت خرابی، معمولا قابل تعمیر نیستند.
  • مشکلات لغزش: با توجه به سطح صاف پلاستیک و اصطکاک کم میان اجسام و سطوح پالت پلاستیکی، ممکن است هنگام حمل‌ونقل، تعادل بار به هم خورده و محصولات از روی پالت سر بخورند. این امر ممکن است موجب ایجاد خساراتی شود.
  • مصرف انرژی هنگام بازیافت: از آنجا که این پالت‌ها بعد از اسقاط نیاز به ذوب‌شدن دارند، باید انرژی زیادی صرف این کار شود. بنابراین هزینهٔ بازیافت این محصول هم نسبتاً گران است.
  • مشکلات بسته‌بندی: این پالت‌ها ممکن است در برابر تغییرات دما و رطوبت حساس باشند و این موضوع می‌تواند موجب ایجاد مشکل در بسته‎‌بندی و نوسانات شدید در حمل و نقل شود.
  • مشکلات نگهداری در فضای باز: پالت‌های پلاستیکی ممکن است تحت تأثیر نور خورشید و عوامل محیطی دیگر قرار بگیرند و در نتیجه دوام آن‌ها کاهش یابد.

معرفی پرفروش‌ترین و بهترین مدل پالت پلاستیکی

پالت‌های پلاستیکی، بسته به کاربردشان و همچنین براساس نیاز مصرف‌کننده در ابعاد و وزن‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شوند. از میان پالت‌های موجود در بازار، پالت پلاستیکی ۶ کیلویی با ابعاد ۱۲۰*۱۰۰ سانتی‌متر، پرفروش‌ترین و کاربردی‌ترین مدل این پالت‌ها محسوب می‌شود. میزان تحمل بار ثابت این پالت‌ها ۱۶۰۰ و میزان تحمل بار متحرک آن‌ها ۸۰۰ کیلوگرم می‌باشد. به دلیل اهمیت کیفیت و دوام تجهیزات انبارداری، ضروری است که این تجهیزات از فروشگاه‌های معتبر خریداری شود. گروه صنعتی دی‌کول با سابقه‌ای درخشان و کارشناسانی ماهر آمادهٔ ارائهٔ بهترین خدمات در زمینهٔ تهیهٔ پالت‌های پلاستیکی است. برای آگاهی قیمت و خرید اینترنتی پالت پلاستیکی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *