راهنمای راه اندازی فروشگاه

8 نکته کلی که برای نگهداری بهتر مواد غذایی باید بدانید

8 نکته کلی که برای نگهداری بهتر مواد غذایی باید بدانید
امتیاز دهید

با متنوعتر شدن هر چه بیشتر مواد غذایی و سبک پخت‌ و پز، لیست مواد اولیه‌ای که برای آشپزی تهیه می‌کنیم نیز گسترده‌تر می‌شود؛ مثلاً فرض کنید برای خرید به فروشگاه رفته‌اید، مقدار زیادی میوه، سبزیجات، مرغ و گوشت، آرد، سیب‌زمینی و پیاز، شیر و … خریداری نموده‌اید. به ضرس قاطع همه این مواد را به یکباره نمی‌توانید مصرف کنید. از طرفی طرز نگهداری هر یک از این مواد برای طولانی‌مدت کاملاً با هم متفاوت می‌باشد و لازم است هر کدام را به شیوه خاصی محافظت کنید. از شما می‌خواهیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا نکات جالبی را برای شما در جهت نگهداری بهتر مواد غذایی بازگو کنیم.

podcast intro

  1. گرما باعث افزایش فعالیت باکتری‌ها و میکروب‌ها شده و زمان فاسد شدن آنها را تسریع می‌کند.
  2. بعضی مکمل‌ها و ویتامین‌ها در معرض رطوبت تخریب می‌شوند و عملکرد خود را از دست می‌دهند.
  3. اگر مواد غذایی را در یخچال قرار می‌دهید، لازم است آنها را بدرستی تفکیک نمایید.
  4. محیط یخچال را بهداشتی نگه داشته و زود به‌ زود آن را تمیز کنید.
  5. دمای یخچال باید پنج درجه یا کمتر و دمای فریزر منفی 18 باشد. البته این دما بسته به فصل و محیط زندگی متغیر است.
  6. مواد غذایی را بطور متراکم نگهداری ننمایید و در یخچال انباشته نکنید و اجازه دهید هوا در بین آنها جریان داشته باشد.
  7. غذاهای پخته شده را با سرعت در یخچال نگذارید تا دو ساعت در فضای بیرون قرار داده تا به دمای محیط برسد و سپس به یخچال منتقل کنید.
  8. مواد اولیه و غذاهای قدیمی‌تر را در اولویت مصرف قرار دهید.

لبنیات را چگونه نگهداری کنیم؟

لبنیات جز آن دسته از مواد غذایی هستند که باید حتماً در یخچال نگهداری شوند و بیشتر از چند ساعت در محیط بیرون دوام نمی‌آورند. پس بهتر است بعد از خرید بلافاصله درون یخچال قرار دهید. بعلاوه می‌توانید مواد لبنی را که از قبل در یخچال داشتید، جلوتر و در دسترس بگذارید تا از فراموش شدن و اسراف آنها جلوگیری کنید.

  • شیر : بطری‌های پلاستیکی بسیار مناسب‌تر از پاکت‌ها برای نگهداری شیر می‌باشند. امکان رشد و فعالیت باکتری‌ها در پاکت‌ها بسیار زیاد است، مخصوصاً هنگامی که قسمتی از محیط خارجی پاکت بعد از باز شدن خیس شود. علاوه بر این درب یخچال به دلیل برودت و تماس زیاد با فضای بیرون، محیط مناسبی برای نگهداری شیر نیست. نوشیدنی‌هایی را که فاسد شدنی نیستند می‌توانید در این قسمت نگهداری کنید.
  • پنیر : نگهداری پنیر در بسته‌بندی‌های خود کارخانه بهترین گزینه برای سالم ماندن آن است. اما اگر قصد دارید محتویات بسته را به ظرف دیگری منتقل کنید، حتماً آن را در آب‌نمک قرار دهید. ظروف دیگر مخصوصاً ظروف پلاستیکی بدون آب‌نمک دچار تعریق شده و باعث کپک زدن پنیر می‌شوند. هر چه بافت پنیر لطیف‌تر باشد، زمان کمتری طول می‌کشد تا فاسد شود. گزینه مناسب دیگر برای نگهداری پنیرهای منسجم‌تر، مانند پنیر تبریزی، قرار دادن آن درون پارچه نخی است که هر چند روز با آب‌نمک مرطوب می‌شود.

میوه‌ها و سبزی‌ها را با دقت تفکیک کنید

ابتدا باید بدانید که لازم است تا سبزیجات را در فضای جداگانه‌ای از میوه‌ها قرار دهید؛ زیرا با متصاعد کردن گازهای مختلف در کنار هم باعث آسیب و خراب شدن همدیگر می‌شوند.

میوه‌ها و سبزیجات مشابه را در کنار هم نگهداری کنید. مثلاً هویج‌ها را در کنار هم سیب‌ها را در یک قسمت و به ‌این ‌ترتیب همه ‌چیز را کاملاً تفکیک کنید.

%D9%86%DA%AF%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C %D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF %D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C 1

اگر آنها را در کیسه‌های پلاستیکی نگهداری می‌کنید، حتماً چند سوراخ در کیسه ایجاد کنید تا جلوی گردش هوا گرفته نشود و شرایط برای ایجاد پوسیدگی و کپک فراهم نشود.

نکته دیگری که باید بدانید این است که اگر می‌خواهید زمان زیادی میوه‌ها و سبزیجات را نگهداری کنید تا حد امکان آن‌ها را نشویید و یا بعد از شستن حسابی خشک ‌کنید؛ زیرا رطوبت عامل رشد باکتری‌هاست.

آیا می‌دانید گوشت و مرغ و ماهی را چگونه فریز کنید؟

%D9%86%DA%AF%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C %D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF %D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C 2

  • مرحله اول برای نگهداری گوشت‌ها خرید تازه‌ترین محصول ممکن است.
  • در کمترین زمان ممکن گوشت و مرغ و ماهی خریداری ‌شده را به منزل ببرید و در معرض فضای آلوده بیرون قرار ندهید.
  • در هنگام شست ‌و شو و بسته‌بندی مواد سعی کنید از تماس آن‌ها با ظرف‌های متعدد و جذب باکتری‌ها و میکروب‌ها خودداری نمایید.
  • گوشت و مرغ و ماهی را در پایین‌ترین طبقه فریزر در ظروف سینی مانند قرار دهید تا اگر خونابه‌ای داشت، روی سایر مواد چکه نکند.
  • اگر می‌خواهید این مواد را به مدت چند هفته و یا چند ماه نگهداری کنید، در کمترین زمان و بالاترین دما آنها را به مرحله انجماد برسانید.
  • گوشت‌های خام و پخته را بطور جداگانه نگهداری کنید.

سیب‌زمینی و پیاز را در کنار هم قرار ندهید

مناسب‌ترین مکان برای نگهداری سیب‌زمینی و پیاز در محیطی عاری از رطوبت است. هر چه این محیط خنکتر و تاریکتر باشد، این مواد عمر بیشتری خواهند داشت. مکان تاریک از این جهت توصیه می‌شود که سیب‌زمینی و پیاز در معرض نور خیلی زود جوانه زده و تمایل به تکثیر پیدا می‌کنند و خواص خود را از دست می‌دهند.

درست است فضای نگهداری سیب‌زمینی و پیاز مشابه هم است، اما به دلیل اینکه گازهای متفاوتی از خود منتشر می‌کنند باعث فعال شدن بیشتر هورمون‌های رشد و پوسیدگی یکدیگر می‌شوند.

جا تخم ‌مرغی بدترین مکان برای نگهداری تخم مرغ‌هاست!

%D9%86%DA%AF%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C %D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF %D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C 3

درست است که بالاترین قسمت درب یخچال برای نگهداری تخم مرغ‌ها تعبیه‌ شده است. اما این مکان اولین جایی است که با باز شدن درب در معرض هوای بیرون قرار می‌گیرد پس بالطبع گرمای بیشتری را متحمل شده و سبب خراب شدن زودهنگام تخم مرغ‌ها می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *